på norsk (16) bolig (6) forbruker (5) økonomi (3) barn (2) historie (2) meninger (2) politikk (2) bil (1) dato (1) elektronikk (1) fortidsminner (1) in english (1) kake (1) kjeks (1) matematikk (1) mobil (1) music (1) naturfag (1) newage (1) oppskrift (1) radio (1) regning (1) sang (1) skeptic (1) tannpuss (1)

2010-10-15

Nyåpningen av «Chateauet» i Molde

I begynnelsen av september var jeg og en gjeng andre folk på besøk i Molde. Verten vår er deltidsjournalist og -fotograf og dro oss med på fotoekspedisjon til Parkveien 24, eller «Chateauet» på folkemunne, en rikmannsbolig fra jobbetiden ved slutten av første verdenskrig bygget i nybarokk stil.

Her er det mørkt interiør, solide vegger og romerske buer, så det er ikke rart det ble kalt «Slottet». Særlig rommet med trappen opp til andre etasje er det lagt mye arbeid i.

Selv synes jeg det hele ble litt vel tungt, jeg er glad i lyse enkle flater, og skal man først bruke mye treverk og lage krummelurer så er Casa Battlo i Barcelona mye kulere. Men dette er jo det provinsielle Norge, på den tiden da vi var Europas fillefrans. De fleste møblene i huset er originale, og de var utrolig flott laget. Her var det ikke mange skjevheter, selv etter snart hundre års bruk.

Huset ble bygget for Oscar Hanssen, konfeksjonsfabrikkeier i Molde. Det ble tegnet av Carl Moe

Se alle bildene her
Vår vert Hognes bildeserie
Annen artikkel i rbnett om chateauet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar her om du ønsker det.