på norsk (16) bolig (6) forbruker (5) økonomi (3) barn (2) historie (2) meninger (2) politikk (2) bil (1) dato (1) elektronikk (1) fortidsminner (1) in english (1) kake (1) kjeks (1) matematikk (1) mobil (1) music (1) naturfag (1) newage (1) oppskrift (1) radio (1) regning (1) sang (1) skeptic (1) tannpuss (1)

2011-04-20

Farvel Nokia, velkommen Android

Etter at min Philips Fizz konket i 1998 eller deromkring har jeg vært lykkelig Nokia-bruker helt fram til i forrige uke. Da jeg byttet jeg ut min Nokia E66 med HTC Desire HD. Dette var litt av en overgang, og her er de viktigste tingene jeg har anskaffet av ekstrautstyr til den nye telefonen, siden det meste av det jeg hadde til mine kjære gamle Nokiaer nå er like brukbare som dritt på en støvel.

Baksidedeksel gjør mobilen mye mer ergonomisk behagelig å bruke, og er absolutt verdt investeringen. I tillegg beskytter den selvsagt mobilen bedre mot støt og riper og slikt. Jeg kjøpte det på en eller annen utstyrsbutikk på Sandvika Storsenter, der er det en hel gate full av dem. Dekslet jeg kjøpte er fra Case-Mate og er av plast med litt ru overflate slik at man får godt grep. Anbefales!

Skjermbeskyttere er kjekke å ha, fordi jeg vil unngå riper i selve skjermen. Touch-funksjonen er helt upåvirket av et lag med klarplast. Prisene for slike deksel i butikkene er på grensen til utbytteri. Neste gang kjøper jeg på nettet. Jeg regner med å bytte ut relativt ofte.

Plastpose til sikring mot regn, støv og sand. Her om dagen kjøpte jeg en iPhone-pose fra Aquapac på Clas Ohlson. Den passer såvidt til en sværing som HTC Desire også, men jeg burde kanskje kjøpt en litt større modell, for det kan være litt trangt å få den ut igjen. Denne posen skal være vanntett så lenge den er behandlet bra. Jeg har den i lomma på jakka eller i sekken, i tilfelle jeg kommer ut for en skikkelig regnskur, eller skal en tur på stranden. Desires touch-funksjon er helt grei selv gjennom den tykke plasten og skjermbeskytteren.

Mobilholder til bil fra Clingo fungerer faktisk fint i bilen, hvertfall denne uken, selv om jeg var veldig skeptisk til selgerens påstand om at den grønne klistreflaten ville holde godt på mobilen min. Emballasjen sier at den ikke klistrer til alle flater, man må sørge for å ikke ha silikon eller gummideksel, da fungerer ikke "limet". Løsningen fungerer helt fint med dekslet fra Case-Mate. Jeg valgte en type som man fester på ventilatoren, fordi vinduet på Renault Scenic er for langt unna for sugekoppløsninger. Jeg tror det blir nødvendig å fjerne støv av og til for at funksjonen skal vedvare.

Håndfriløsning for teit bilradio. Det mest irriterende med vår kjære 2005-modell Renault Scenic er at den ikke har ekstern-inngang til stereoanlegget, ei heller blåtann. Derfor sitter jeg igjen med det kjipeste alternativet: FM- overføring til radioen. Det er mulig jeg får fikset det via CD-skifter-inngangen ved et senere tidspunkt, men frem til det så kan jeg leve med Jabra Cruiser2, som fungerer ganske bra. Senderen er litt i svakeste laget, men det hjelper å skru opp volumet på enheten før man trykker på FM-knappen, men ikke så mye at signalet forvrenges, selvsagt. Musikken blir overført via A2DP på blåtann over til Jabra-enheten. Jeg vil vel ikke akkurat bedømme lydkvaliteten som fantastisk, men det duger for bilkjøring.

USB-strømforsyning i bilen er en nødvendighet. Slike følger som regel med det elektroniske utstyret man kjøper, men jeg har kjøpt en ekstra med to USB-utganger, så jeg slipper stygge 12V grenkontakter.

Programvare (apps for dere trendhuer) fortjener en litt større post senere, men Tasker er et must for den som liker å leke med settinger og automatisering. Stor moro! Dessverre er det en god del ting som ikke er stillbare med en urotet Desire HD med Android Froyo (2.2).

Merk: Alt nevnt her bortsett fra telefonen har jeg betalt for med egne opptjente midler. Telefonen har jeg fått av arbeidsgiver, som ikke opererer i noen av bransjene berørt av denne artikkelen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar her om du ønsker det.