på norsk (16) bolig (6) forbruker (5) økonomi (3) barn (2) historie (2) meninger (2) politikk (2) bil (1) dato (1) elektronikk (1) fortidsminner (1) in english (1) kake (1) kjeks (1) matematikk (1) mobil (1) music (1) naturfag (1) newage (1) oppskrift (1) radio (1) regning (1) sang (1) skeptic (1) tannpuss (1)

2011-11-26

Sirupsrull

Dette er seige kjekslignende kaker som antakeligvis er noe av det mest usunne man kan få i seg. Man må være veldig glad i svært søte matvarer for å ha særlig sans for denne. Perfekt med kaffe eller melk ved siden av, særlig mens de ennå er lune. Tallene i parentes er den nedskalerte mengden jeg vanligvis bruker, det er lett å lage litt for mye.

  • 4.5 (3) ss sirup
  • 300 (200) g farin
  • 300 (200) g margarin
  • 450 (300) g hvetemel
  • 3 (2) ts natron
  • 3 (2) ts vaniljesukker (eventuelt ekte vanilje, men vet ikke om det egentlig er bedre her)
Skjær margarin i småbiter og smuldre den med hvetemelet. Elt alt sammen. Rull fire (to-tre) pølser som legges på stekeplatene. Det må være god avstand, de flyter ut når deigen smelter og flyter ut til en flat kjeks. Settes i kald ovn, og stekes to og to i stekeovn på 150 grader (over og undervarme). Stå i 30-45 minutter, til fargen har blitt gyllenbrun (ikke stekt!). Det er bedre med litt for lite steking enn for mye. Skjæres i lange rektangulære biter på tvers av pølsenes lengderetning før de blir kalde. Man skal kunne ta en bit og nesten bøye dem fra ende til ende i en sirkel, så myke skal de være.

Kilde: Fant den igjen i mammas oppskriftsbok, hun fikk den av en nabo.

Jeg skal oppdatere med foto neste gang jeg lager en ladning. Jeg har også lyst å prøve å lage kuler som burde bli til store runde kjeks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar her om du ønsker det.